Financiranje žena

Budući da je EIŽ ženski fond, naš program financijske potpore predstavlja samu srž našeg rada.

Ovim programom teži osnažiti žene i poduprijeti ih u  prepoznavanju svojih potencijala kako bi na  kreativan način ostvarile svoje ideje te u potpunosti sudjelovale i doprinosile svojim  jedinstvenim sposobnostima u stvaranju pravednijeg i slobodnijeg društva.

Pozivamo lokalne bazične aktivistkinje iz cijele regije na kojoj djeluje EIŽ (Bosna i Hercegovina, Kosovo, Hrvatska, Crna Gora, Srbija, Makedonija) da s nama podijele svoje vizije o tome kako pokrenuti promjene u svojim društvenim okruženjima. Mnogima od njih dodjeljuje se financijska potpora EIŽ-a. Podupiremo njihove ideje i aktivizam zato jer se baš tu javljaju i događaju promjene. Ovaj se pristup pokazao kao uspješan i jedinstven. Jedinstven je iz tog razloga što smo mi jedini regionalni operativni fond koji dodjeljuje manje potpore bazičnim aktivistkinjama, a uspješan je zato jer smo svjedoci stvarnih rezultata rada korisnica naših potpora.

Metoda: EIŽ u pravilu objavljuje dva javna natječaja godišnje. Sadržaj i kvalitetu projekata koji zadovoljavaju postavljene kriterije pregledava i ocjenjuje vanjski tim stručnjaka. Na temelju njihovih komentara Upravni odbor odlučuje o konačnoj listi projekata za financiranje.

PrintFriendly and PDF