UPUTE I SMJERNICE ZA DODJELU FINANCIJSKE POTPORE ZA STUDIJSKI POSJET

UPUTE I SMJERNICE ZA DODJELU FINANCIJSKE POTPORE ZA STUDIJSKI POSJET

Ekumenska inicijativa žena dodjeljuje deset financijskih potpora za studijska putovanja. Ovim želimo omogućiti svojim partnerskim organizacijama umrežavanje s organizacijama iz EIŽ mreže, kao i drugim organizacijama i institucijama iz EIŽ regije. Cilj je studijskih posjeta poticanje bazičnih ženskih organizacija na zajednički aktivizam na lokalnoj, državnoj i/ili regionalnoj razini te dodatna izgradnja kapaciteta partnerskih organizacija.

Tko se može prijaviti?

Organizacije civilnoga društva koje su bar jedanput primile potporu EIŽ-a te su uspješno izvršile sve svoje obveze proizašle iz Ugovora o financiranju.

Koga mogu posjetiti?

Organizacije civilnoga društva i institucije sa sjedištem u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, na Kosovu, u Makedoniji ili Srbiji (geografsko područje djelovanja EIŽ-a).

Najveći iznos sredstava koji će se dodijeliti po studijskom posjetu: 1.500,00 EUR / 11.000,00 HRK

Broj studijskih posjeta koje će EIŽ financirati: 10

Razdoblje provođenja studijskoga posjeta: 1.9.2018. – 1.11.2018.

EIŽ pokriva troškove prijevoza, hrane i smještaja u rangu hotela do tri zvjezdice. Valuta proračuna za projekte iz Republike Hrvatske je HRK, a za sve ostale zemlje je EUR.

UPUTE ZA PRIJAVU

Potrebni obrasci su:

  1. Prijavni obrazac
  2. Proračunski obrazac

A možete ih preuzeti s adrese: www.eiz.hr.

Proračun je potrebno ispuniti na EIŽ-ovu obrascu koji možete preuzeti s internetske stranice www.eiz.hr.

Važna napomena: Tražit će se da financijski izvještaj za odobren projekt sastavi i ovjeri osoba zaposlena na knjigovodstvenim poslovima u organizaciji ili pravna osoba s kojom je sklopljen ugovor, a ima certifikat za obavljanje knjigovodstvenih usluga. Ako organizacija nema svoje knjigovodstvo, treba sklopiti ugovor s vanjskim knjigovodstvom i trošak uključiti u proračun.

Popunjene obrasce pošaljite e-mailom na adresu: natjecaj@eiz.hr najkasnije do 2.7.2018. do 15 sati. EIŽ će obavijestiti svaku organizaciju o pristigloj prijavi. Za više informacija možete se obratiti uredu EIŽ-a.

PrintFriendly and PDF