Udruga Zdenac

Adresa

ANTE PETRAVIĆA 1
21000 SPLIT, Hrvatska
+ 385 21 377 572
+ 385 95 871 6069
udruga.zdenac@gmail.com
www.zdenac.org

Godina registracije

2003

Misija

Misija – Po uzoru na Isusa iz Nazareta, misionara milosrđa, promicati ljudske vrijednosti i biti solidaran s najpotrebnijima u društvu.

Ciljevi ZDENCA

Duhovna izgradnja članova i promicanje kršćanskih vrijednosti u društvu s jakim i jasnim identitetom, prožetim kršćanskim poslanjem po smjernicama nove evangelizacije. Laike koji će pristupati svakoj osobi i zajednici po primjeru Isusa iz Nazareta
Osposobiti laike da mogu pratiti suvremena svijetska događanja i utjecati na javno mnijenje iz pozicije obespravljenih
Promicanje solidarnosti i kršćanske odgovornosti u društvu prema najslabijima i zapostavljenima (usp. Mt 25,40)

Karitativna djela milosrđa u korist najugroženijih u zajednici i svijetu
Organizira radionice i potiče svakog pojedinog člana da upozna Sveto pismo, Katekizam Katoličke crkve i katolička moralna načela, da po njima živi, te da se u svome društvenom i poslovnom životu zalaže za ostvarenje tih načela
Podupirati, educirati i organizirati volontere za rad s ugroženim kategorijama stanovništva: briga za starije i nemoćne osobe, osobe s posebnim potrebama, kao i samohrane roditelje i djecu bez roditelja (druženje, psihološka i praktična pomoć, kao i financijska potpora)
Organizirati i održavati javne tribine, savjetovanja, seminare, radionice, tečajeve, susrete i sl. s ciljem povećanja svijesti o potrebi aktivnog djelovanja laika i kršćanske solidarnosti
Organizirati kreativne radionice za izradu uporabnih i umjetničkih predmeta s kršćanskom tematikom, s ciljem izgradnje duhovnog zajedništva unutar grupe i obitelji

Najvažna postignuća

Isusov Zdenac je zdenac milosrđa satkan od kapi dobrih djela učinjenih s ljubavlju. Svaki sudionik svojim dobrim djelima, duhovnim i materijalnim, mijenja ljudske živote i sam postaje promijenjen.
Svaki Isusov zdenac satkan je od tri kruga osoba. Središnji krug su osobe pozvane od Boga da svoj život posvete samo Njemu u zvanju Misionara Milosrđa. Zvanje uključuje spremnost življenja u svim zemljama svijeta i svim prilikama, radeći u odgoju djece u solidarnosti i za solidarnost i za dobro siromaha. Djeca i siromasi su nositelji pozitivnih promjena a Misionari Milosrđa su poticatelji i potpora njima u procesu mijenjanja.
Misionari Milosrđa imaju obećanja bezuvjetne ljubavi da će Bogu služiti u svim zemljama i okolnostima. Ne žene se i ne udaju. Žene u misijama žive u ženskim zajednicama a muškarci u muškim zajednicama. Zajednice međusobno surađuju na pastoralnom planu.

Zašto nam je važan rad na bazičnoj razini

Dok sam bila u misijama u Ekvadoru, sve više i više ulijevao je žar u moje srce za širenjem poznavanja Biblije među ljudima u novim mjestima. Naša zajednica u Ekvadoru osnovala je misijsku laičku obitelj Službenica Milosrđa u svrhu širenja Evanđelja  riječju i djelima.
Povjerovala sam da me Bog poziva u Hrvatsku da osnujem Isusov Zdenac misijskog poslanja među laicima. Zdenac, čija će duhovnost i velikodušno  djelovanje  mijenjati živote djece, siromaha u domovini i svijetu. Postat će međunarodni Pokret Misionara Milosrđa, satkan od svih naroda, boja, vjera i rasa.

PrintFriendly and PDF

Udruga Zdenac Logo

Udruga Zdenac Logo